Behandling av smerter i muskler og ledd

08 juni 2019
Maria Laugesen
Behandling av smerter i muskler og ledd

Veldig mange nordmenn sliter med smerter i muskler og ledd. Det kan være fra forskjellige typer gigt i for eksempel hofte eller kne, skiveprolapser, rygg- eler nakkesmerter, hodepine og mye mer. Her opplever mange at det begrenser deres hverdag i forhold til sport og aktiviteter, jobb, familie og venner. Ofte er medisin ikke nok til å klare smertene, og mange ønsker heller ikke å være avhengige av å ta medisin for å klare hverdagen.

En kiropraktor kan i mange tilfelle hjelpe deg til å minske smerter fra muskel- og skjelletsystemet. De tilbyr behandling av en lang rekke lidelser og problemer i ledd og muskler, via ulike behandlingsteknikker med manipulasjon, muskelbehandling, øvelser og mye mer. Deres lange og grundige utdanning gjør at de kjenner et stort utvalg av sykdommer og lidelser, og de kan derfor rådgi om og behandle en lang rekke problemer. Kan de ikke tilby direkte behandling for ditt problem, da kan de i steden hjelpe med en diagnose eller en henvisning til relevante undersøkelser som bildediagnostikk eller blodprøver, eller de kan anbefale annen relevant behandling. Derfor kan du både få hjelp dersom kiropraktoren vurderer at du skal behandles der, eller at du skal videre til andre fagpersoner. 

Kiropraktisk behandling er effektivt mot mange symptomer og smerter fra muskler og ledd, og det er samtidig trygt og sikkert. Deres store viten om anaomi, fysiologi og patologi gjør at de har helt styr på hvem de skal behandle, hvordan de skal behandle, og hvem de ikke bør behandle. De er oppmerksomme på faresignaler som kan sikre at andre sykdommer blir diagnostisert i tide. Derfor er du i trygge hender hvis du oppsøker en kiropraktor, og det kan i mange tilfeller hjelpe deg til å få en hverdag med mindre smerter og bedre funksjon, eller kanskje tilmed forebygge smerter i fremtiden.

Flere nyheter