Bestill ortoser i Namsos

12 februar 2021
admin

Det er mange barn og voksne som av forskjellige grunner får behov for et hjelpemiddel som ortoser og man kan bestille ortoser i Namsos hvis man har fått en henvisning av legen sin som gjør at man har rett til videre hjelp fra dem som utvikler dem. Det er et hjelpemiddel som mange med forskjellige fysiske lidelser får god hjelp av.

Det er også et hjelpemiddel som er veldig personlig. Ikke bare er det utviklet personlig til den kroppen som trenger dem, og hele prosessen rundt det er skreddersydd til de behovene som personen har, men det er også et hjelpemiddel som faktisk ikke kan bruker av noen andre. Det er et personlig hjelpemiddel som bare kan brukes av den det er laget til. 

Når man skal bestille ortoser i Namsos er det viktig å gå gjennom legen først. Det er legen som får gjort de undersøkelsene som danner rammen rundt det videre arbeidet som de gjør med utviklingen av det individuelle hjelpemiddelet man trenger. 

Personlige hjelpemidler til individuelle behov

Et hjelpemiddel til ankelen og foten kan for eksempel hjelpe de som ikke får helen ned i bakken og får et hjelpemiddel med et ledd som gjør dette lettere å kompensere for. Man kan også få et hjelpemiddel til ankelen og foten som er uten leddet og er for de som sliter med å strekke ut i knær og hofter.

I det store og hele hjelper ortoser kroppen med å rette til en feilstilling et sted i kroppen som kan ha konsekvenser mange andre steder i kroppen enn der selve utfordringen i utgangspunktet ligger. Feilstilling i foten, ankelen eller andre steder kan ha konsekvenser i knærne, hoftene og rygge for eksempel og det kan føre til smerter og plager i tillegg til den opprinnelige utfordringer. Med ortoser i Namsos får man hjelp til dette.

Flere nyheter