Derfor vil vi dyrke selv

02 juni 2022
Johanne Larsen

editorial

Vi har rett og slett fått helt dilla på å dyrke selv her til lands, og det er en trend som er et ekko fra resten av verden. Det er ret og slett trendy å dyrke selv, men det er utelukkende positivt. Her skal vi se litt på hvorfor, og også se litt nærmere på hva du trenger for å lykkes med å la det spire og gro hjemme hos deg. 

Dyrk-selv-dilla

Dyrke-dillen vil tilsynelatende ingen ende ta og det er nok på mange måter et resultat av at vi er blitt mer miljøbevisste og vil være mer selvforsynte i fremtiden. Da må vi lære å dyrke.

vekstlys

Men det er ikke noe som er utelukkende praktisk. Det å dyrke selv er også noe taktilt og fysisk i en verden som blir mer og mer digital, og her er det akkurat som om vi har fått øynene opp for at det å dyrke og passe på noe gjør oss mer nærværende i en travel og heldigital hverdag. Det er ikke minst også mye mestring som ligger i å dyrke selv – å se noe spire og gro til å vokse til noe spiselig, det er nesten litt magisk. 

Dette trenger du for å dyrke selv 

Noen ting kan gjøre prosessen mye enklere. Det er jo for eksempel sånn at de ikke nødvendigvis er helt optimale lysforhold her i landet til å dyrke. Da kan det være en god ide å gi plantene og grønnsakene litt ekstra hjelp, og de kan de få med smarte vekstlys.

Da får de det simulerte dagslyset de trenger for å trives best mulig, og det er helt nødvendig for å få det beste resultatet. Det er også lurt å skaffe seg et drivhus hvis man har plass og mulighet til det. Det er dog mange som dyrker på en liten hageflekk, på balkongen – og til og med i vinduskarmen. Det er mange muligheter. 

Flere nyheter