Dette er reglene for lån på nettet

31 mars 2022
Johanne Larsen

editorial

Er du nysgerrig på hvordan det egentlig fungerer med lån på nettet? Det er noen regler som gjelder, akkurat som når man søker gjennom en helt vanlig bank. Her skal vi se litt nærmere på dette, og hvorfor det er lurt å sammenligne flere lån og typer av lån online. 

Tips når du skal sammenligne lån 

Det er som sagt en god ide å sette av litt ekstra tid til å sammenligne lån på nettet. Tjenester som www.swiftbanker.no gjør at du kan få et overblikk over hva som finnes av lån og tilbud, og dermed danne deg et tydelig bilde av hva man eventuelt kan velge mellom. Det er også en smart måte å sammenligne kostnader på lån ved å se på låneeksempler. Dette er eksempler som gir et realistisk eksempel på hva det koster i praksis å låne. Det er lurt å se nærmere på dette når man sammenligner, i tillegg til regler og vilkår. 

lån

Hvilke regler gjelder egentlig? 

Det er faktisk ikke sånn at man kan si akkurat hvilke regler som gjelder uten å gå inn på hvert enkelt lån og type av lån. Det er nemlig sånn at vilkår og regler avhenger litt av hvilken bank eller hvilket lånested du vil søke om lån hos. Det er dog noen hovedregler som gjelder for alle, og som er lovbestemt. Det er for eksempel sånn at man skal gjennom en kredittsjekk når man søker om lån på nettet.

Det er obligatorisk, og det er ikke mulig å finne lån uten kredittsjekk på nettet i Norge. Det er for å sjekke om du har det som skal til for å låne penger i banken eller hos lånestedet. Det er som regel en automatisk prosess, og et ledd når man sender inn en lånesøknad på nettet. Denne bekrefter man med BankID, for å bekrefte identiteten sin og skrive under på en eventuell låneavtale. 

Det er også en helt absolutt aldersgrense som skal overholdes når man søker om lån på nettet. Det er ikke sånn at denne er helt lik for alle lånesteder, noen steder er den høyere enn andre, men det er viktig å huske på at det ikke er 18 år som det er på de fleste andre ting som krever at man er myndig, som regel er aldersgrensen for lån på nettet noe høyere. Det er for at unge ikke skal settes i en uhensiktsmessig økonomisk situasjon ved å ta opp et lån på nettet. 

Flere nyheter