En madrassbeskytter kan få sengen til å vare lenger

02 oktober 2021
Johanne Larsen
image

Du har kanskje aldri hørt om en madrassbeskytter, men her skal vi gå litt nærmere på hva det er, hvorfor du bør ha en til sengen din og hvorfor det kan gjøre underverker på både sengens levetid og inneklimaet på soverommet. Det er nemlig mange fordeler ved å bruke en madrassbeskytter.

Hva er en madrassbeskytter?

En madrassbeskytter er et beskyttende lag mellom det øverste madrasslaget i sengen din, som mest sannsynlig er en fjærmadrass eller en overmadrass, og deg når du sover. Det er mange gode grunner til at det er lurt å ha dette, og det skal vi komme litt nærmere inn på, men noe av det viktigste er at den kan forlenge sengens liv betraktelig. Det er rett og slett fordi man beskytter madrassen mot en selv. Det høres kanskje litt rart ut, men faktum er at vi faktisk svetter en hel del om natten, og konstant eksponering for fukt, kan gi slitasje på madrassen over tid. Derfor trenger man et lag som rett og slett kan avlede fukt, og hindre at fukt sprer seg lenger ned i madrasslagene, så madrassene kan gjøre akkurat det de skal – gi godt støtte og komfort til deg når du sover. Dermed kan du sove godt uten å uroe deg for sengen. 

Forbedre hygiene og inneklima på soverommet

Det er selvfølgelig også et hygienisk aspekt ved dette. En madrassbeskytter er nemlig mye enklere å vaske enn madrassene i seg selv, og derfor kan man oftere rengjøre denne, så man kan holde sengen ren. Det finnes også madrassbeskytter som er garantert middfri, og dermed får du et langt bedre inneklima på soverommet. Det er viktig å tenke på inneklima, spesielt på et rom som vi bruker så mye tid i som soverommet. Hold sengen ren, middfri og få et ekstra beskyttende lag som forlenger sengens liv med en smart madrassbeskytter.

Flere nyheter