Finn hjernetrim som passer for deg

31 august 2021
Johanne Larsen

Det er gøy med hjernetrim, men hvor skal man egentlig begynne, og kan man finne noe som gir en god utfordring og som er morsomt samtidig? Det korte svaret er ja, og hvordan skal vi se litt nærmere på her. 

Hvorfor hjernetrim? 

Hvorfor skal man egentlig begynne med hjernetrim? De fleste av oss er opptatt av å holde kroppen i god form, eller så er vi hvert fall bevisste omkring at det å trene gjør at musklene vedlikeholdes og blir sterkere. Det samme gjelder faktisk for hjernen vår, og hvis man bare gjør det samme hele tiden og ikke gir den oppgaver og utfordringer å bryne seg på, ja, da kan man fort merke at korttidshukommelse og lignende blir dårligere med årene. 

Det er dog mye vi selv kan gjøre for å holde hjernen vedlike. Det kan for eksempel være å lære seg noe nytt, som et instrument eller et nytt språk, men det kan også være gjennom små spill og oppgaver som sudoku, kryssord, sjakk eller kanskje til og med en Rubiks kube. 

Har du prøvd å løse en rubiks kube? 

En rubiks kube er på mange måter det ypperste symbolet på hjernetrim, og det er ikke så rart – det er nemlig en god utfordring for de fleste. Den mest vanlige kuben, er den som er 3×3, men det finnes mange forskjellige kuber, og noen av dem ser slett ikke ut som kuber i det hele tatt. Hvis du er på jakt etter en liten og lett kube, kan du se nærmere på en 2×2 Rubiks kube. 

Det er mange som tror at en rubiks kube 2×2 er lett, fordi den bare har to rader, men da må man som regel tro om igjen. Selv om det er en mindre kube, så er den ikke så lett som den ser ut til, og kan fremdeles gi deg en real utfordring og god hjernetrim. 

Flere nyheter