Guide: Slik lager du en personlig bildevegg

26 juli 2021
Maria Laugesen

En bildevegg er utrolig populær å ha i hjemmet i dag på grunn av sitt flotte, personlige og kreative utseende. Her får du en bildevegg guide til hvordan du kan lage din helt egen versjon i hjemmet ditt.

Velg plassering og størrelse først

Første trinn er å finne ut hvor bildeveggen skal være. Er det et mindre område over en kommode eller i entréen, eller er det kanskje en stor vegg over sofaen i stuen? Når plasseringen er på plass, må du tenke over hvor stor bildeveggen egentlig skal være. Et godt tips er å sette opp maskeringstape eller lignende på veggen for å markere området, slik at du lettere kan se det for deg. 

Nå kan du begynne å plassere bilder og plakater innen for dette området. Her kan virkelig slippe fantasien og kreativiteten fri for å skape en personlig bildevegg. Et godt råd er å kombinere plakater med forskjellige størrelser for å få et mer levende og varierert uttrykk.

Husk å skape balanse og luft på veggen

Du kan lett kombinere mange forskjellige motiver, farger og uttrykk i din bildevegg for å skape liv og spennende uttrykk. Men prøv å velge plakater med en rød tråd: enten samme fargenyanser eller type materialer. Velger du alt for mange forskjellige størrelser, farger og motiver da ser det nemlig rotete ut.

Et annet godt råd er å huske plass til luft. Først og fremst mellom møbler, taket og kanten av veggen inntil den første plakaten, men også mellom hvert enkelt bilde. Ved store vegger kan du med fordel velge en stor avstand på helt opp til 12-15 cm, mens de små bildevegger blir finere med et par cm mellom hvert bilde.

 

Start med å henge opp bildet som skal være øverst i midten. Heretter kan du bygge resten av bildeveggen fra dette.

Flere nyheter