Kran til alle oppgaver

07 oktober 2019
Mathias Bjelland
Kran til alle oppgaver

Fra hender til teknologi

Før i tiden så var husbygging noe mennesker gjorde for hånd. Folk slet i lange dager for å få huset klart. Her måtte alt snekres sammen for hånd og alt måtte males for hånd. Det var rett og slett ingenting som ikke måtte gjøres med menneskehender dersom vi går en god stund tilbake i tid. Den dag i dag bygger vi fremdeles egne bygg, men dette skjer nå på en veldig annerledes måte.

Hvor vi før i tiden måtte gjøre alt for hånd, har vi nå maskiner som kan hjelpe oss med byggingen. Dette er enormt fremskritt ettersom det tillater oss å bygge i høyden. Før i tiden var det et begrenset antall med boliger fordi disse boligene tok opp ganske mye plass. Dette er et problem vi har utryddet takket være kran og andre hjelpemidler.

Kranen hjelper oss med byggingen

Med en kran kan vi nemlig bygge bygninger som er utrolig mye høyere enn hva vi noen gang kunne drømt å bygge med egne hender. Som mennesker er vi ikke laget for å kunne stable sammen bygg på 100 etasjer, derfor er litt hjelp essensielt.

Før var bygninger som regel på en eller to etasjer fordi vi ikke hadde det som skulle til for å bygge i høyden. I dag er enhver storby fylt med kraner som frakter tunge produkter utrolig mange meter over bakken. Dersom man sammenlikner en av dagens storbyer med et bilde av samme by for noen hundre år siden, så vil man se en utrolig utvikling. Disse to byene vil ikke lenger kunne sammenliknes.

Det at vi kan bygge i høyden er først og fremst bra for befolkningen. Taket være denne utviklingen kan vi nå få plass til mye flere folk i en bygning. Dette betyr at det skal være plass til absolutt alle slik at ingen ender opp uten et tak over hodet.

Flere nyheter