Skal jeg velge bølgeplater som ny takløsning?

05 juli 2021
Johanne Larsen

Det er ikke bare lett å velge nytt tak, det finnes nemlig mange å velge mellom. Det er også blitt mer og mer populært med taktyper i plast, og det skal vi se litt nærmere på her. 

Mange taktyper å velge mellom

Det finnes utrolig mange taktyper å velge mellom, og det er mange ting man skal ta stilling til når man skal velge riktig taktype til sin bolig. Det er jo ikke sånn at alle taktyper passer til alle boliger, hverken estetisk eller praktisk. Det er også stor forskjell på hvor lenge forskjellige taktyper holder, og det er ikke alle taktyper som er egnet til alt slags klima. Her i norden synes vi det er svært idyllisk med teglsteinstak, og det er noe som passer veldig bra til klassiske hus og bygninger, men kanskje ikke like bra på en toppmoderne arkitekttegnet villa? Derfor skal man i stor grad også ta hensyn til hva man skal legge taket på når man skal velge taktype. 

Noen taktyper, som papptak, varer ikke like lenge som de lengstlevende taktypene som naturskifer. Det er selvfølgelig også en stor prisforskjell, men det er viktig å huske at dette er en prisforskjell som i stor grad blir utjevnet når man tenker på hvor lenge naturskifer holder. Det er nemlig en taktype som kan vare i over 100 år før man trenger å skifte det, med andre ord i flere generasjoner. 

Bølgeplater er også begynt å bli et populært alternativ når man skal legge nytt tak. Det er noe som egner seg spesielt godt til ting som skur og lekehus, og det er også mulig å få versjoner med gjennomsiktige plater som slipper inn lys. Det er supert til garasjen, eller kanskje til og med annekset. Vi har altså en hel del flere alternativer i dag, som er både gode og holdbare. 

Flere nyheter