Slik skal du tenke når du skal legge nytt tak

29 desember 2022
Johanne Larsen

editorial

Er det kanskje på tide å legge nytt tak, eller har du kanskje bygget nytt og lurer på hva du skal velge? Her skal vi se litt nærmere på hva du skal tenke på når det kommer til taktekking, så du kan velge den løsningen som egner seg best for dine behov og ønsker. 

Velg riktig materiale

taktekking av flate tak

Det er først og fremst svært viktig at man velger riktig materiale når det kommer til taket. Er det kanskje sånn at du skal legge tak på en helt ny konstruksjon, kanskje et arkitekttegnet moderne hus, ja, da ser taket kanskje litt annerledes ut, enn det du ville bruke på hytta på fjellet eller ved sjøen. Det er mange stiler når det kommer til tak, og dette er en svært viktig faktor, når man skal velge riktig type. Det er ingen fasit på hva som skal hvor, men det er noen enkelte elementer som det kan være lurt å ta hensyn til. Hvordan taket ser ut, hvilke egenskaper det har og hvor lenge den taktypen du velger varer. 

Når det kommer til taktekking av flate tak, velger mange materialer som takpapp. Det er viktig å velge helt riktig materiale når man skal velge nytt tak, og derfor er det lurt å konsultere en profesjonell taktekker, som vet hvilket materiale som passer til hva, så man er sikker på å få helt riktig tak til den konstruksjonen man skal legge nytt tak på. 

Når skal man legge nytt tak? 

Men hvilken type tak du leger har altså også noe å si for hvor lenge taket varer. For når er det på tide med nytt tak? Det kommer helt an på hvilket materiale som blir valgt. Det er nemlig sånn at det kan være stor variasjon i hvor lenge takmaterialer varer, som for eksempel på teglstein og takpapp, eller naturskifer. 

Flere nyheter