Tennene dine trenger å børstes ofte

20 oktober 2019
Mathias Bjelland
Tennene dine trenger å børstes ofte

Hvor ofte bør jeg pusse tennene mine?

Er det en ting som det er vanskelig å få barna til å gjøre, så er det å pusse tennene. Dette tar evigheter til tider, og det kan fort bli slitsomt å be barna om å gjøre det hver kveld, bare for å få et surt ansikt i møte. Men hvor ofte pusser vi egentlig tennene selv? Og hvor ofte bør jeg pusse tennene mine? Det er det ikke så mange som egentlig vet svaret på, og når en går til https://valentinlysttannlegekontor.no/ kan en fort få en overraskelse. 

Det er nemlig mange som kun pusser tennene en gang om dagen, mens andre pusser tennene opptil flere ganger om dagen. Førstnevnte kan støte på problemer med at sukker og den maten en har spist holder seg inne i tanngarden resten av dagen og «spiser» ned i jekslene dine. Samtidig kan en annen person som pusser for ofte oppleve slitasje på tennene. Med andre ord er en kanskje like langt?

Puss tennene etter behov

Det beste rådet du kan ta til deg er å pusse tennene dine etter behov. Dersom du for eksempel har problemer med emaljen din, så har kanskje din tannlege sagt at du kun kan pusse tennene en gang om dagen. Er du til motsetning av typen som ofte får hull fordi du ikke pusser nok, så bør du trappe opp rutinene dine noe. Det kan for eksempel være lurt å pusse rundt lunsj også.

En unnskyldning mange har er at de ikke vil pusse tennene på morningen, da en tross alt skal spise mye i løpet av dagen, og kanskje strekker seg etter en kaffekopp med en gang på jobb. Da er det mer logisk å pusse på natta, da en skal legge seg og hverken spise eller drikke på flere timer. Allikevel lønner det seg generelt sett å pusse morgen og kveld!

Flere nyheter