Vitaminer er en god kilde til sunt hår

02 april 2020
Elisabeth Novik Nielsen
Vitaminer er en god kilde til sunt hår

Hvis du er en av dem som sliter med tynn hårvekst kan det lønne seg å vurdere om kostholdet bør forbedres. Nordisk hår kjennetegnes ved at det fort kan bli tynt og slitt i tuppene. Dersom du har en typisk nordisk hårtype bør du derfor passe ekstra godt på. 

Andre med tykkere hårmanke vil også legge merke til plutselig hårtap om dette skulle forekomme. Det vil da være lurt å undersøke om du har en underliggende sykdom som gjør at du mister hår. Ettersom plutselig hårtap er et viktig tegn på sykdom, bør grunnen til hårtap bli avklart hos legen din.

Dersom du ikke finner årsaken til hårtapet kan du se om du finner en alternativ hårtap behandling. Mange klinikker og frisersalonger tilbyr behandling til deg som mister håret grunnet sykdom eller aldring. Både oljer og sjampo vil også være med på å påvirke hårveksten din tilfredsstillende.

En aktiv livsstil bedrer hårveksten 

Ved å opprettholde en aktiv livsstil vil du bidra til at kroppen din klarer å få til seg den næringen som er nødvendig. Hårveksten din er avhengig av å ha tilgang til et godt blodomløp for å kunne gi næring til hårsekkene. I tillegg vil vitaminer og mineraler bidra til at hodebunnen din fungerer optimalt.

Dersom du ikke klarer å tilføre kroppen din de nødvendige næringsstoffene, vil hårsekkene gradvis bli mindre aktive. Du kan derfor oppleve at du mister mer hår enn det du vanligvis gjør. Det finnes mange produkter i markedet som har blitt utviklet for å øke hårveksten.

Du kan med fordel bruke både sjampoer og hårkurer som har blitt spesiallaget til dette formålet. Kosttilskudd og vitaminer vil raskt kunne bidra til en bedre hårvekst. Det finnes derfor håp om du er en av dem som stadig finner hårbørsten full av hår. Du kan også oppsøke profesjonelle hårklinikker om du har mistet håpet.

Flere nyheter